Huidtherapie

18 oktober 2023 door Shelley

Huidtherapie

De huid is ons grootste orgaan. Het beschermt ons tegen de elementen van buitenaf en geeft ons onze unieke uitstraling. Maar soms heeft onze huid wat extra zorg en aandacht nodig om weer gezond te worden. Voor die zorg en aandacht kun je bij een huidtherapeut terecht.

 

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is een paramedische discipline die zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het uiterlijk van de huid. Huidtherapie is erop gericht een huidprobleem aan te pakken. Je komt dus altijd met een hulpvraag bij een huidtherapeut. 

 

Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een HBO opgeleide paramedische professional die gespecialiseerd is in het behandelen van verschillende huidaandoeningen. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Dit houdt onder andere in dat hun kennis up to date blijft door het volgen van bij en nascholingen.

 

Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van verschillende huidaandoeningen. Aandoeningen die wij in de praktijk veel behandelen zijn oedeem, littekens, acne, overbeharing en allerlei plekjes en vlekjes. 

De huidtherapeut begint een behandeltraject altijd met een intakegesprek. Door middel van een uitgebreide analyse en het bepalen van de hulpvraag wordt er samen met de patiënt een individueel behandelplan opgesteld. Daarna start het behandeltraject. Het geven van voorlichting en adviezen is altijd een belangrijk onderdeel van een behandeltraject, vaak in combinatie met een passende behandeling in de praktijk.

 

Is huidtherapie iets voor jou?

Heb jij een huidprobleem, een huidaandoening of een huidvraag? Dan is huidtherapie zeker iets voor jou! Je kunt bij onze huidtherapeuten terecht met al je huidvragen. Maak direct een afspraak met een van onze huidtherapeuten via het afspraakformulier.

Afspraakformulier