Gerstekorrels verwijderen bij Top Huidzorg Drunen

30 april 2024 door Anouk
Gerstekorrels

Gerstekorrels

Gerstekorrels verwijderen

Wat is een gerstekorrel?

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn kleine cystes gevuld met keratine. Dit is een proteïne die van nature in de huid voorkomt en ontstaat waarschijnlijk door een verstopping in de afvoergang van een talg- of zweetklier.  Het komt vaak voor en voornamelijk in het gezicht, rondom de ogen, de wangen en is volledig onschuldig, maar het kan wel cosmetisch storend zijn. Een gerstekorrel ziet er vaak uit als een wit bolletje, hierdoor wordt het ook nog weleens verward met een mee-eter, hoewel die eigenlijk heel anders zijn.

Veel mensen willen graag de gerstekorrel verwijderen vanwege esthetische redenen, het kan de huid een ongelijkmatige textuur geven en is het lastig te verbergen met make-up. In sommige gevallen gaat dit ook vanzelf, maar dat kan erg lang duren. Het is NIET aan te raden om ze zelf te verwijderen of ze uit te willen drukken. Dit omdat het een gesloten cyste is en de kans op beschadiging daarbij groot is met ontsteking, litteken of pigmentvorming als mogelijk gevolg. Kom daarom liever  langs bij Top Huidzorg Drunen zodat wij ze voor je kunnen verwijderen.

Gerstekorrels verwijderen 

Bij Top Huidzorg Drunen hebben we twee veilige en effectieve behandelmethodes beschikbaar voor het verwijderen van gerstekorrels. De huidtherapeut beoordeelt de huid en kiest dan voor de meest geschikte behandeling, afhankelijk van de hoeveelheid, locatie en wensen van de patiënt. 

Manuele verwijdering

Met een steriel naaldje wordt er voorzichtig een opening gemaakt in de huid waarna de gerstekorrel uitgedrukt kan worden. Dit is een eenvoudige en veelgebruikte methode voor enkele gerstekorrels. Dit kan even gevoelig zijn, er ontstaat een rood plekje of een klein korstje wat binnen enkele dagen verdwijnt.

Coagulatie 

Middels coagulatietherapie wordt er met stroom en een heel dun naaldje warmte geleid via de huid in de gerstekorrel. Door de warmte verweekt de cyste en zal het lichaam deze vloeistof in de huid binnen een paar dagen zelf oplossen. De plekjes verkleuren wat rood, maar dit trekt snel weg. De behandeling is niet geheel pijnloos maar duurt slechts een aantal seconden. Zo kunnen er in een korte tijd veel milia verwijderd worden! 

De kosten van deze behandelingen variëren bij Top Huidzorg Drunen van €24,00,-  tot €48,00,- per behandeling. Voor meer informatie neem contact op via ons contactformulier of bel 0416-37657.

 

Neem contact met ons op